Heb je zin in eten dat je makkelijk kunt maken, wat gezond is en ook nog eens heel erg lekker? Kies dan deze lasagne met champignons, tomaat en mozzarella. Je staat niet langer dan een half uur in de keuken: je zet een heerlijke ovenschaal op tafel waarvan de heerlijk geuren door het huis verspreiden. Hier lees je wat je nodig hebt en hoe je deze lasagne maakt.
Wat heb je nodig?
- 800 gram kastanje champignons
- 250 gram mozzarella
- 3 tenen knoflook
- 3 trostomaten
- 70 gram tomatenpuree
- 1½ el gedroogde Italiaanse kruiden
- 12 volkoren lasagnebladen
- 40 gram geroosterde pijnboompitten
- 300 ml water
- ½ groentebouillon tablet
- 3 el milde olijfolie
- Ovenschotel 30 x 20 cm
Het stappenplan
- Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd ondertussen de champignons fijn. Verhit een derde van de olie in een koekenpan en bak de champignons in 8 minuten bruin. Schep ze hierbij regelmatig om.
- Stap 2: Snijd de knoflook fijn en de tomaten in blokjes. Verhit een derde van de olie in een hapjespan en bak de knoflook en tomaat met de tomatenpuree en peper in 5 minuten op middelhoog vuur.
- Stap 3: Voeg de champignons toe, evenals de italiaanse kruiden en het water. Verkruimel het bouillonblokje voor de helft boven de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 5 minuten inkoken en snijd ondertussen de mozzarella in plakken.
- Stap 4: Bedek de ovenschaal met wat saus en bedek dit vervolgens met lasagnebladen. Doe hier weer saus overheen en bedek dit weer met lasagnebladen. Maak nog 2 lagen en bestrooi met de pijnboompitten. Besprenkel met de rest van de olie. Bak de lasagne in de oven in 40 minuten goudbruin en gaar. Serveer op tafel: eetsmakelijk!
Tip: zie je dat de lasagne te donker wordt in de oven? Dek deze na 30 minuten dan af met een aluminiumfolie. Zo voorkom je dat de lasagne aan de bovenkant te donker en te hard wordt. Meer handige tips en recepten vind je via Wat eten we vandaag.